Category

Grønland

Vinterferien 2018 på Forandringshuset Grønland

By | Grønland | No Comments

Nok en vinterferie er over, men vi mimrer mer enn gjerne til alt som skjedde på Forandringshuset Grønland i årets vinterferie. Selvforsvarskurs, afrodance, TurnUp og lasertag er bare noen få stikkord om hva som skjedde hos oss i vinterferien 2018.

Vi hadde over 265 besøkende innom Forandringshuset Grønland i vinterferieuka, som var med på alt fra TurnUp, Musikk for Alle, låtskriververksted med Skranglebein, til å bare komme innom for en god middag og en runde med FIFA. Årets første TurnUp- en åpen scene for ungdom, gikk av stabelen den første helga i vinterferien. Ca 40 personer var innom for å få med seg showet som varte i nesten to timer! En vellykket åpen scene, med utrolig mange bra innslag! Håper vi får se like mange utover våren.

IMG_3826Musikk for Alle er et prosjekt for barn og unge med funksjonshemninger som har pågått på Forandringshuset Grønland i litt under et år. Her samles en gjeng hver mandag kveld for å utforske musikk, bli kjent og ha det gøy sammen. I årets vinterferie ønsket vi å tilby opplegget til flere, og inviterte inn skoler fra hele Oslo til å være med oss på dagtid. Aktivitetsleder Anna Margareth hadde 35 barn og unge på besøk, til sang, dans og felles lunsj på Forandringshuset Grønland.
Afrodancegruppen Matata hadde en veldig populær danseworkshop, der scenerommet nærmest rista av over 40 danseglade deltakere på onsdagen i vinterferien. I «Metoo»-ånden arrangerte vi et selvforsvarskurs for jenter, som oppfølging fra kurset på jentedagen vi hadde i januar. Å lære seg selvforsvar er krevende og vanskelig, men med god hjelp av Merete Bakken fikk 16 jenter tips og triks for å kunne føle seg tryggere i hverdagen, både mentalt og fysisk. Vi håper på at dette er noe vi kan få til mer av fremover, kanskje både for gutter og jenter?

IMG_3928Onsdag og torsdag var det to grupper som prøvde seg på bowling og lasertag, og mange gjorde begge deler for første gang! Dette var populære aktiviteter, som vi gjerne gjør igjen.

Takk til alle var innom, og gjorde dette til den beste vinterferien på Forandringshuset Grønland noensinne! Vi vil også gjerne takke alle de frivillige, som gjorde alt fra å lage mat, skape god stemning til å ha aktiviteter.

Oslo Internasjonale Kvinnekor

By | Grønland, Nasjonalt | No Comments

Hver tirsdag øver Oslo Internasjonale Kvinnekor på Forandringshuset Grønland. For noen uker siden var et TV-Team på besøk og hilste på koret og initiativtaker Liv Karin Dahlstrøm og dirigent Mari Tveito.

Vi heier på folks initiativ og engasjement og er veldig glade for at koret øver hos oss. Gleder oss til å følge Oslo Internasjonale Kvinnekor videre på reisen!

 

Who run the world? Girls!

By | Grønland, Nasjonalt | No Comments

Tekst: Sara Barzinje Foto: Ingrid Rosenvold og Ida Meyer

Lørdag 27. januar arrangerte United Sisters en spennende jentedag med over 70 besøkende. Ikke var det kun jenter fra Oslo, men også internasjonalt. Huset var i full aktivitet gjennom dagen med middag, selvforsvarskurs, verksted, byttemarked og samtale med Iman Meskini fra Skam.

Det ble en varm avslutning med åpen scene og konsert med Farida og Daniela Reyes. Under samtalen med Iman Meskini var det et ivrig publikum med mange gode og belysende spørsmål hvor tema som identitet og selvtillit var i fokus. Meskini avsluttet samtalen med verdige ord:

“En burde ikke forandre seg selv for å tilfredsstille det samfunnet forventer. Det å være seg selv er mer en nok - jenter, dere er flotte som dere er”.

Iman Meskini

Neste United Sisters arrangement er på Forandringshuset Haugesund lørdag 24. februar.  Facebookevent

United Sisters er et nettverk av jenter.

  • Vil du delta i en United Sisters-gruppe?
  • Vil du delta på arrangement i regi av United Sisters?
  • Vil du starte en United Sisters-gruppe der du bor?
  • Vil du bli en United Sisters-leder?

Trykk her.

Forandringshusets stab på besøk hos Fryshuset

By | Bergen, Grønland, Haugesund, Loddefjord, Nasjonalt, Ukategorisert | No Comments

Forandringshusets stab har vokst siden oppstarten i 2016 og i høst inngikk KFUK-KFUM Forandringshuset en partnerskapsavtale med FRYSHUSET i Sverige. Denne uken var for første gang hele staben på besøk hos vår nye partner.

 

Fryshuset i Stockholm er i bydelen Hammarby Sjøstad.

Fryshuset i Stockholm er i bydelen Hammarby Sjøstad.

Tirsdag 6. februar reiste ansatte i Forandringshuset Norge til vår svenske partner Fryshuset og i løpet av to innholdsrike dager fikk vi innblikk i flere spennende konsepter.

Ingvild fra Forandringshuset Lederakademi fikk møte prosjektlederne fra Camp Connect og Mpower, mens resten av oss lot oss imponere av det viktige og imponerende arbeidet som gjøres gjennom Lugna Gatan.

To andre prosjekt, som vi allerede nå ser mange fellestrekk med vårt eget arbeid på Forandringshuset, er Barn till ensamma mammor og Lovely Days, og vi fikk mange nye ideer til hvordan vi kan arbeide videre og nå enda flere barn og unge.

Vi avsluttet besøket med å få et innblikk i effektmåling fra Lena Lago ved Institutet för Sociala Effekter, og ser frem til videre samarbeid for å kunne måle effekt og resultat av Forandringshusets aktiviteter både på kort og lang sikt.

Det var en sliten, men fornøyd gjeng som dro tilbake til Norge onsdag ettermiddag fulle av inntrykk, inspirasjon og iver til å arbeide videre for og med barn og unge.

 

Future Search på Fryshuset Huseby

Future Search på Fryshuset Huseby

«Future Search»

Øivind Mehl Landmark, Ingrid Elise Sigmundstad og Hiwot Hailu ble igjen i Stockholm og deltok torsdag på Fryshusets «Future Search».  På Fryshuset i Huseby var 70 ansatte fra ulike Fryshuset-virksomheter i Sverige og Danmark. Tema var «Fryshuset 2030» og vi arbeidet metodisk gjennom dagen og kom frem til konkrete mål for 2030.

 

 

 

 

Fra venstre: Anna Levin, leder for United Sisters virksomheten i Sverige, Patricia (United Sisters-deltager), Josefina (frivillig) og Ingrid Elise Sigmundstad (Forandringshuset Norge).

Fra venstre: Anna Levin, leder for United Sisters virksomheten i Sverige, Patricia (United Sisters-deltager), Josefina (frivillig) og Ingrid Elise Sigmundstad (Forandringshuset Norge).

United Sisters

United Sisters var det første konseptet Forandringshuset og Fryshuset samarbeidet om. Anna Levin, leder for United Sisters-virksomheten på Fryshuset, har vært med i prosessen på Forandringshuset Grønland fra høsten 2016. Nå er United Sisters Norge i gang med oppstart av gruppeleder-utdanning for unge i Oslo-området i vår, og i Bergen og Haugesund til høsten. Det blir også arrangert United Sisters-arrangement på Forandringshusene i 2018. Torsdag møtte Ingrid Elise (Forandringshuset) kollega Anna Levin sammen med frivillig United Sisters-coach Josefina og Patricia som deltar i United Sisters på Fryshuset. En spennende og inspirerende samtale for alle parter. Vi gleder oss til Anna, Josefina og Patricia kommer til Norge for å møte United Sisters der.

 

 

 

Besøk av barne – og likestillingsministeren på Forandringshuset Grønland

By | Bergen, Grønland, Haugesund, Loddefjord, Nasjonalt | No Comments

Onsdag hadde Forandringshuset Grønland besøk av Barne -og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland med følge i forbindelse med tildeling av grunnstøtte. Det ble et hyggelig besøk hvor Linda fikk hilse på flere av ungdommene og de frivillige på huset.

Ali og Louiza (deltagere på Forandringshuset Lederakademi), Samira (aktivitetsleder på Street Dance), Edmond og Pelle (musikkstudio) og Rebekka (frivillige og prosjektleder Forandringhuset Scene) og Mikkel (frivillig og prosjektleder for musikkstudio) møtte ministeren sammen med KFUK-KFUMs marked- og kommunikasjonssjef Thea Solstad onsdag 7. februar.

27752359_161586684630495_5830343475811915763_nBarne- og likestillingsministeren fikk hilse på noen av ungdommene og
frivillige som er engasjerte i aktiviteten på huset. Etterpå ble Forandringshusets arbeid presentert og ungdommene fortalte om hva de er engasjert i og hvorfor Forandringshuset er så viktig for dem. Ministeren ble tydelig imponert over bredden av tilbud og aktiviteter. Ikke minst syntes hun det var skikkelig kult å få være med ned i studio og høre på Edmonds selvproduserte musikk!

Takk for besøket!

 

 

 

Ali og Louiza fra Forandringshuset Lederakademi sammen med Linda.

Ali og Louiza fra Forandringshuset Lederakademi sammen med Linda. Foto: BLD.

Edmond viser Linda musikkstudio og egenprodusert musikk. Foto: BLD

Edmond viser Linda musikkstudio og egenprodusert musikk. Foto: BLD

Stor musikkglede på Forandringshuset Grønland!

By | Grønland, Nasjonalt | No Comments

«Musikk for alle» er et fritidstilbud på Forandringshuset Grønland for barn og unge med utviklingshemming i bydel Gamle Oslo. Med støtte fra Extrastiftelsen og BufDir fikk vi mulighet for å tilby «Musikk for alle» til spesialavdelinger ved skoler i Oslo øst i høstferien. Interessen var stor og i løpet av uka deltok 35 barn fra åtte ulike skoler .


Tekst: Dorthe Westgaard og Ingrid Elise Sigmundstad. Foto: Heidi Furre. 

 

_MG_7786

Foto: Heidi Furre.

«Musikk for alle» er en fritidsaktivitet og  rammene  var de samme  i høstferien, selv om de kom i skolens regi.  Alle elevene hadde med seg voksenpersoner som jobber med dem til daglig og som kjenner dem godt. «De er en avgjørende og viktig ressurs for at elevene skal være trygge og godt ivaretatt. I rammene av et fritidstilbud skal ikke jeg som aktivitetsleder ha innblikk i barnas journaler eller individuelle opplæringsplaner. I denne sammenhengen er det en viktig verdi som gjør at vårt møte bygger på ressursene jeg ser hos den enkelte i øyeblikket» sier musikkterapeut Anna Margareth Breivik. Dette viste seg tydelig i rytmen de slo sammen på tromma, et gjensidig smil i det noens favorittsang gikk i gang eller den ekstatiske iveren som oppsto når alle hoppet opp og ned mens de sang ”bli med og hopp idag!”. De som satt i rullestol var ofte minst like ivrige som de som sto midt på gulvet. Pusten og ansiktet beveget seg i takt med de andre barna.

 

Foto: Heidi Furre.

Kjernen i «Musikk for alle» ligger i det som oppstår når musikken blir utgangspunktet for en felles opplevelse, der det også skal være rom for at hvert barn får uttrykke seg på sin måte. Samlingene bygger på musikkterapeutiske prinsipper hvor hovedfokuset er å bruke musikk som kommunikasjon og samhandling. «Fokuset er på det som skjer her-og-nå, og målet er å gi dem en opplevelse av mestring, anerkjennelse og bevissthet rundt sin egen kropp i møte med musikken» sier Breivik.

 

Flere skoler utrykte stor glede over å få et slikt tilbud til denne elevgruppen. «Det ikke er så ofte disse elevene får delta på tilrettelagte kulturtilbud utenfor skolen, på en arena som er åpen for alle barn og ungdommer» sier en av lærerne som deltok. Gruppene ble satt sammen ut ifra funksjonsnivå eller skoletilhørighet. Antall barn i hver gruppe varierte fra tre til åtte, noe som ga en stor variasjon i innhold og opplegg. I de store gruppene ble det mer fart og energi, mens de små gruppene ga større mulighet for å gi ekstra tid til den enkelte. Barna fikk prøve ulike instrumenter, de danset og sang og elevene fikk komme med innspill til aktiviteter de ønsket. En rød tråd gjennom alle dagene var «Musikk for alle-bluesen», og ikke minst en formidabel musikkglede!

 

«Da byttet vi plass, jeg fikk sette meg ned, være en del av gruppa og lytte til solisten. Få eller ingen reagerte på at sangen både hadde ukjente ord og ukjent melodi. Her tenker jeg at mange av oss har noe å lære av denne elevgruppen. Innenfor de rette rammene viser de en større åpenhet overfor det som er nytt og ukjent enn mange tror» forteller musikkterapeut Anna Margareth Breivik. 

 

_MG_3568

Foto: Heidi Furre.

Fellesskapet er kjernepunktet i «Musikk for alle», men det er også et fellesskap i det å lytte til hverandre og gi andre oppmerksomhet. De som hadde lyst fikk velge seg en ønskesang hver, og fikk stå foran de andre og synge. Noen valgte sanger alle kjente godt og resten av gruppa ble med på refrenget. Noen ville ha playback fra Youtube, som han som hadde øvd på ”Bli-med-sangen” fra NRK Super, til alles store begeistring. Ei jente improviserte frem tekst og melodi, og ville helst klare seg uten noe som helst akkompagnement. Breivik forteller: «Da byttet vi plass, jeg fikk sette meg ned, være en del av gruppa og lytte til solisten. Få eller ingen reagerte på at sangen både hadde ukjente ord og ukjent melodi. Her tenker jeg at mange av oss har noe å lære av denne elevgruppen. Innenfor de rette rammene viser de en større åpenhet overfor det som er nytt og ukjent enn mange tror». Applausen satt løst når jenta bukket stolt og la ned mikrofonen.

 

Foto: Heidi Furre.

Foto: Heidi Furre.

Lunsjen ble et felles møtepunkt for alle som var med. Det ble trangt rundt bordene og så lenge det var kjente voksne i nærheten gikk det veldig bra. Å samles rundt et måltid er viktig både for å stille sulten, men også som en sosial møteplass. Lærere og elever fra de ulike skolene treffes ikke så ofte og den ene dagen var det et gledelig gjensyn for en elev som hadde byttet skole og plutselig kjente igjen to av sine tidligere assistenter og lærere.

«Musikk for alle» ville ikke vært mulig uten støtte fra BufDir og Extrastiftelsen og et sterkt samarbeid med Pedagogisk fagsenter i Bydel Gamle Oslo. Vi takker BufDir og Extrastiftelsen for samarbeidet og muligheten til å gjennomføre ”Musikk for alle” i høstferien og håper det kan gjentas. Årets høstferie minnet oss på viktigheten av å tilby alle barn muligheten til å kunne uttrykke seg på sin egen måte, og skape et fellesskap der barn kan være seg selv. Støtten gir oss mulighet til å synliggjøre ”Musikk for alle” og Forandringshuset Grønland som en viktig aktør som tar barn og unge med utviklingshemming på alvor og gir dem et kulturtilbud på deres premisser.

 «Musikk for alle» er en ukentlig fritidsaktivitet for barn med funksjonshemning utviklet av KFUK-KFUM Forandringshuset i samarbeid med KFUK-KFUM Kulturskole. Pilotprosjektet på Forandringshuset Grønland utvikles i tett samarbeid med Pedagogisk fagsenter ved Bydel Gamle Oslo med støtte fra Extrastiftelsen. Forandringshuset mottok støtte til ferie- og helgeaktivitet av BufDir og kunne med støtten inkludere flere barn fra Oslo Øst i aktivitetstilbudet i høstferien.

forandringshuset.no/musikkforalle 

 

Unknown        96Logo - bgo-cmyk      17929825668_8ed0e05d92_o

YE-STUDIO har gitt ut sin første låt!

By | Grønland, Nasjonalt | No Comments

YE-Studio på Forandringshuset Grønland har gitt ut sin første låt ! Låta heter ”Never Give Up”, og er laget og fremført Zigg Gatahe Begt . Ungdommene i studioet skriver egne låter, spiller inn og produserer låtene sine selv – og flere låter er på vei!

YE står for Youth Empowerment og studioet holder til på Forandringshuset Grønland i Oslo. Hver uke kommer 10-15 jenter og gutter til lokalene i Grønlandsleiret 41  for å lære å lage digital musikk. Her er lydstudio med Mac, 16 kanals digitalmikser, midikeyboard og vokal mik, for ikke å glemme profesjonelle instruktører med peil på denne typen musikk.

Zigg Gatahe Begt har vært med siden starten og har nå gitt ut låta Never give up. Den finner du på Spotify og Tidal Itunes.

Spotify: Never Give Up

Spotify Tidal: Never Give Up

Tidal Itunes: Never Give Up – Itunes

Fritidserklæringen signert på Forandringshuset

By | Grønland, Nasjonalt | No Comments

En stor uke for inkludering

Tekst og foto: Maria Saxegaard

Torsdag ble ALLEMED lansert. I dag signerte vi Fritidserklæringen. Forandringshuset Grønland var stolt vertskap. Det har vært en stor uke for inkludering.

ALLEMED er et verktøy som skal gjøre det lettere å inkludere alle barn og unge i fritidsaktiviteter, uavhengig av familiens økonomi. Verktøyet brukes til å skape diskusjon og til å finne ut hva som må gjøres for å få alle med. Et stort steg i retning inkludering.

I dag var statsminister Erna Solberg blant dem som besøkte Forandringshuset Grønland for å signere Fritidserklæringen. Signeringen markerer enda et steg.

Statsminister Erna Solberg signerer Fritidsavtalen.

Statsminister Erna Solberg signerer Fritidsavtalen.

Fritidserklæringen bygger på FNs konvensjon om barns rettigheter. Den slår fast at barn har rett til fritid og til å delta i lek og i fritidsaktiviteter. Med denne erklæringen går kommunene, frivilligheten og staten sammen om en felles innsats for at alle barn skal få mulighet til å delta jevnlig i organisert fritidsaktivitet, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon.

Det gjøres allerede mye godt arbeid for å inkludere barn og unge i sosiale fellesskap og aktiviteter, men vi har enda ikke lyktes i å få alle med. Derfor er denne erklæringen og denne dagen et viktig steg for inkludering.

Et av våre største tabuer

«Når alle har alt, er det vanskelig å være den som ikke får være med på noe.» sa Erna Solberg i sin appell i dag tidlig. «Barn skal ikke lastes for foreldrenes situasjon og økonomi.»

I følge tall fra SSB finnes det over 84.000 barn i Norge som vokser opp i familier ved vedvarende lav inntekt. Dette er kanskje et av de største tabuene vi har i dag. Barn som ikke har mulighet til å delta i organisert fritid faller fort utenfor. De går glipp av viktige sosiale fellesskap og relasjoner, og de opplever mye ensomhet. Mange tør ikke fortelle det til noen fordi de ønsker å beskytte foreldrene sine. Vi mener at voksnes bekymringer ikke skal være et barns bekymring.

Verdien av samarbeid er stor. Oppmøtet i dag viser at vi er mange som står sammen om denne satsningen. Statsminister og fotballtrener. Kommunene og vaffelstekerene.

_MG_9480

Blant de som var til stede på Forandringshuset var Barne- og likestillingsminister Solveig Horne, Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland, Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, Arbeids- og sosialministerens statssekretær Thor Kleppen Sættem og stortingsrepresentantene Kjell Ingolf Ropstad og Abid Q. Raja.

I tillegg var nestleder i KS og ledere fra flere frivillige organisasjoner til stede.

Det er mange av de sammen organisasjonene som torsdag lanserte ALLEMED som i dag signerte fritidserklæringen. Å stå sammen om dette er avgjørende. Samlet har vi et stort potensiale. Vi vil nå langt bare ved å begynne i våre lokale grupper og idrettslag over hele landet. Så skal det spres videre. Slik håper vi at verktøyet ALLEMED, sammen med denne erklæringen, vil skape en tydelig forskjell for barn og unge.

 

Erna: «kjenner meg igjen i husets verdier»

Forandringshuset Grønland og KFUK-KFUM fikk æren av å være vertskap for dagens signering. I sinn appell snakket Erna varmt om huset.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland var en av mange som talte.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland var en av mange som talte.

 

«I dag er vi på KFUK-KFUMs forandringshus som ble åpnet første helgen i mai. Et kultur- og aktivitetshus for barn og unge. Jeg forstår at det ikke bare er i Oslo. Det er også et i Haugesund, og kanskje kommer det flere steder. De viktigste oppgavene er å bygge åpne trygge fellesskap der barn og unge kan være seg selv, men også lære å bygge vennskap. Og forandringshusets verdier er å være åpne, modige, utviklende, rettferdig og trygge. Jeg kjenner meg igjen i disse verdiene. Det er kanskje de viktigste verdiene man skal lære når man er ung. Å møte andre med et åpent sinn.»

Alle barn har rett til

Blant toppolitikerne var også Forandringshusets studiogjeng YES med og opptrådde med en egenprodusert låt. Også Holmlia Tween Sing og HoBaKluzz var til stede med sang. De sang låta «alle barn har rett til.» Og de fikk de fremmøtte til å bli med på sangen.

_MG_9330
To av jentene i Holmlia Tween Sing, Maria Baden og Rebecca Kaufman, fikk være med å vise statsministeren rundt på huset. Det syntes de var veldig stas.

Rebecca, hvorfor er denne erklæringen viktig?

«Fordi det er veldig kjipt å ikke få være med, det er vanskelig å alltid være sistevalg eller aldri få være med på det som alle vennene dine gjør.

Vi kan hjelpe til ved inkludere alle som vil være med på en lek. Eller spørre om man skal finne på noe etter skolen. Spørre hvordan det går hjemme, hjelpe til å finne løsninger hvis man ikke har råd til å være med på ting.»

Hva har dere gjort i dag, Maria?_MG_9561

«Vi har gjort masse! Vi har snakket masse med Erna Solberg, og vi har tatt mange bilder. Og det har vært veldig gøy.»

Hva skal dere gjøre nå?

«Nå skal vi legge ut bilder på instagram om at vi har vært her. Og så må vi på skolen.» sier jentene fornøyd, før Rebecca legger til,

«Det viktigste er jo at alle politikerne skrev under på at alle skal få gå på i hvert fall en fritidsaktivitet. Nå blir det spennende å se hva som skjer videre»

Vi sier oss enig med Rebecca.

 

 

Spennende tider på ungdomsfestivalen

By | Grønland, Nasjonalt | No Comments

Solen skinte og alt var duket for en ungdomsfestival-helg spekket av aktiviteter, seminarer og konserter.

Foto: Benjamin Backofen

DON MARTIN Foto: Benjamin Backofen

 

Ungdommer og frivillige deltok på de mange forskjellige aktivitetene, seminarer og workshops, På fredag danset vi med Tabanke Dancecrew. Det var skikkelig gøy! Vi hørte også Sajandan Ruuthira, årets ildsjelprisvinner, som snakket om sine opplevelser med idrett og frivillighet. Fredag kveld hadd vi vår første konser på konsertscenen i andre etasje med selveste DON MARTIN. Det var skikkelig kult!

Foto: Benjamin Backofen

Frivillighet seminar Foto: Benjamin Backofen

Det var en fin dag på lørdag. Vi startet dagen med frokost ute i Grønlandsleiret. Noen spilte alias, kubb, var i studio og spilte inn sanger og mye mer. Vi hørte fra FREETHEM – ETISK HANDEL som snakket om hvordan det vi handler påvirker mennesker på andre siden av verden. Vi hørte også fra Presten og Imamen som delte sine tanker om religion i dag, og hvordan det er viktig å forstå hverandre med annerledes bakgrunn i dags verden. Hele ettermiddagen var vi ute og nøt solen og musikk fra DJ-Zigg før vi gikk inn å fikk høre Lowestoft. Bandet som Mikkel N. Hjelmeland spiller saksofon i.

På søndag spiste vi igjen frokost ute i Grønlandsleiret. Mange ungdommer deltok på Slampoesi ved Norsk Viseforum. Anja Eline Skybakmoen og Mikkel arbeidet med ungdommer i studio med sangteknikk og musikkproduksjon. Etterpå var det seminar om ekstremisme og radikalisering med Yousef Assidiq fra JustUnity. Deres hovedmål er å forebygge radikalisering og ekstremisme blant ungdom.

Shades of you:th forestilling Foto: Benjamin Backofen

Shades of you:th
Foto: Benjamin Backofen

Søndag kveld fikk vi besøk av talentfulle dansere fra Norges Dansehøyskole. De fremførte Shades of you:th, en forestilling som tar utganspunkt i de forskjellige aspektene ved ungdomstida. På slutten av dagen hadde vi Åpen Scene og karaoke hvor mange sang sine yndlingssanger, som Backstreet Boys «I Want It That Way» og Christina Aguileras

Mikkel Nyrup Hjelmeland Foto: Benjamin Backofen

Mikkel Nyrup Hjelmeland
Foto: Benjamin Backofen

«Beautiful» sunget av vår egen Mikkel Nyrup Hjelmeland. Med andre ord en minnerik kveld 🙂

 

Mye skjedde i mai – nå er vi klare for juni!

Velkommen til oss på Forandringshuset!

Klikk her å se mer bilder.

 

 

I mai ble Forandringshuset Grønland åpnet!

By | Grønland, Nasjonalt | No Comments

”Gratulerer med ny kjellerstue, Gamle Oslo” sa Trine Skei Grande med engasjement i stemmen. Onsdag 04.mai var en stor dag for ungdommer, frivillige og ansatte på Forandringshuset Grønland. Etter måneder med jobbing og noen uker med en hektisk oppussingsperiode ble endelig dørene åpnet for alle!

Foto: Dag Bergset Ulvedal

Prosjektkoordinator Ingrid Elise Sigmundstad med Sabine fra Yestudio Foto: Dag Bergset Ulvedal

Det var spenning i luften mens folk snakket og drakk te og kaffe. Over hundre stykk hadde møtt opp for å overvære åpningen av Forandringshuset Grønland. Prosjektkoordinator Ingrid Elise Sigmundstad ønsket velkommen til de over hundre fremmøtte.

Varaordfører i Oslo, Khamshajiny «Khamsy» Gunaratnam, holdt en tale om viktigheten av et hus som Forandringshuset før hun klippa den røde snora sammen med Zigg, Sabine og Ian fra YE-Studio.

Mellom talene fra Øivind Mehl Landmark, programutvikler i KFUK-KFUM, Sarah Prosser, Områdeløft Tøyen og styringsgruppemedlem og Lars Martin Dahl, sogneprest i Gamlebyen og Grønaland menighet også styringsgruppemedlem var det musikkinnslag ved YE-Studio. Gael og Ziggi imponerte med selvkomponerte låter. Deretter fikk vi en smakebit fra stykket Avatares fra nyoppsetningenn til Teater Avatar som har øvd på Forandringshuset. Et av kveldens høydepunkt var selvsagt sambosa laget av Shamsa, Kulmis fra Tøyen Unlimited og Forandringshuset-kaken laget av Ian Luck. Det smakte godt!

Takk til alle som møtte opp og feiret åpningen sammen!

-Skrevet av Ingrid Elise Sigmundstad og Victoria Glenn

Foto: Maria Saxegaard

Foto: Maria Saxegaard

Foto: Dag Bergset Ulvedal

Foto: Dag Bergset Ulvedal

Foto: Maria Saxegaard

Foto: Maria Saxegaard

Lars Martin Dahl Foto: Maria Saxegaard

Lars Martin Dahl
Foto: Maria Saxegaard

Foto: Maria Saxegaard

Foto: Maria Saxegaard

Foto: Maria Saxegaard

Foto: Maria Saxegaard

åpningsfestival_msaxegaard_4

Foto: Maria Saxegaard

Foto: Maria Saxegaard

Foto: Dag Bergset Ulvedal

Foto: Dag Bergset Ulvedal

Foto: Dag Bergset Ulvedal

Foto: Dag Bergset Ulvedal