Spennende tider på ungdomsfestivalen

By 31. mai 2016Grønland, Nasjonalt

Solen skinte og alt var duket for en ungdomsfestival-helg spekket av aktiviteter, seminarer og konserter.

Foto: Benjamin Backofen

DON MARTIN Foto: Benjamin Backofen

 

Ungdommer og frivillige deltok på de mange forskjellige aktivitetene, seminarer og workshops, På fredag danset vi med Tabanke Dancecrew. Det var skikkelig gøy! Vi hørte også Sajandan Ruuthira, årets ildsjelprisvinner, som snakket om sine opplevelser med idrett og frivillighet. Fredag kveld hadd vi vår første konser på konsertscenen i andre etasje med selveste DON MARTIN. Det var skikkelig kult!

Foto: Benjamin Backofen

Frivillighet seminar Foto: Benjamin Backofen

Det var en fin dag på lørdag. Vi startet dagen med frokost ute i Grønlandsleiret. Noen spilte alias, kubb, var i studio og spilte inn sanger og mye mer. Vi hørte fra FREETHEM – ETISK HANDEL som snakket om hvordan det vi handler påvirker mennesker på andre siden av verden. Vi hørte også fra Presten og Imamen som delte sine tanker om religion i dag, og hvordan det er viktig å forstå hverandre med annerledes bakgrunn i dags verden. Hele ettermiddagen var vi ute og nøt solen og musikk fra DJ-Zigg før vi gikk inn å fikk høre Lowestoft. Bandet som Mikkel N. Hjelmeland spiller saksofon i.

På søndag spiste vi igjen frokost ute i Grønlandsleiret. Mange ungdommer deltok på Slampoesi ved Norsk Viseforum. Anja Eline Skybakmoen og Mikkel arbeidet med ungdommer i studio med sangteknikk og musikkproduksjon. Etterpå var det seminar om ekstremisme og radikalisering med Yousef Assidiq fra JustUnity. Deres hovedmål er å forebygge radikalisering og ekstremisme blant ungdom.

Shades of you:th forestilling Foto: Benjamin Backofen

Shades of you:th
Foto: Benjamin Backofen

Søndag kveld fikk vi besøk av talentfulle dansere fra Norges Dansehøyskole. De fremførte Shades of you:th, en forestilling som tar utganspunkt i de forskjellige aspektene ved ungdomstida. På slutten av dagen hadde vi Åpen Scene og karaoke hvor mange sang sine yndlingssanger, som Backstreet Boys «I Want It That Way» og Christina Aguileras

Mikkel Nyrup Hjelmeland Foto: Benjamin Backofen

Mikkel Nyrup Hjelmeland
Foto: Benjamin Backofen

«Beautiful» sunget av vår egen Mikkel Nyrup Hjelmeland. Med andre ord en minnerik kveld 🙂

 

Mye skjedde i mai – nå er vi klare for juni!

Velkommen til oss på Forandringshuset!

Klikk her å se mer bilder.