Vinterferien 2018 på Forandringshuset Grønland

By 5. mars 2018Grønland

Nok en vinterferie er over, men vi mimrer mer enn gjerne til alt som skjedde på Forandringshuset Grønland i årets vinterferie. Selvforsvarskurs, afrodance, TurnUp og lasertag er bare noen få stikkord om hva som skjedde hos oss i vinterferien 2018.

Vi hadde over 265 besøkende innom Forandringshuset Grønland i vinterferieuka, som var med på alt fra TurnUp, Musikk for Alle, låtskriververksted med Skranglebein, til å bare komme innom for en god middag og en runde med FIFA. Årets første TurnUp- en åpen scene for ungdom, gikk av stabelen den første helga i vinterferien. Ca 40 personer var innom for å få med seg showet som varte i nesten to timer! En vellykket åpen scene, med utrolig mange bra innslag! Håper vi får se like mange utover våren.

IMG_3826Musikk for Alle er et prosjekt for barn og unge med funksjonshemninger som har pågått på Forandringshuset Grønland i litt under et år. Her samles en gjeng hver mandag kveld for å utforske musikk, bli kjent og ha det gøy sammen. I årets vinterferie ønsket vi å tilby opplegget til flere, og inviterte inn skoler fra hele Oslo til å være med oss på dagtid. Aktivitetsleder Anna Margareth hadde 35 barn og unge på besøk, til sang, dans og felles lunsj på Forandringshuset Grønland.
Afrodancegruppen Matata hadde en veldig populær danseworkshop, der scenerommet nærmest rista av over 40 danseglade deltakere på onsdagen i vinterferien. I «Metoo»-ånden arrangerte vi et selvforsvarskurs for jenter, som oppfølging fra kurset på jentedagen vi hadde i januar. Å lære seg selvforsvar er krevende og vanskelig, men med god hjelp av Merete Bakken fikk 16 jenter tips og triks for å kunne føle seg tryggere i hverdagen, både mentalt og fysisk. Vi håper på at dette er noe vi kan få til mer av fremover, kanskje både for gutter og jenter?

IMG_3928Onsdag og torsdag var det to grupper som prøvde seg på bowling og lasertag, og mange gjorde begge deler for første gang! Dette var populære aktiviteter, som vi gjerne gjør igjen.

Takk til alle var innom, og gjorde dette til den beste vinterferien på Forandringshuset Grønland noensinne! Vi vil også gjerne takke alle de frivillige, som gjorde alt fra å lage mat, skape god stemning til å ha aktiviteter.