Hopp over navigasjon
25.10.2022 25.oktober 2022 31.12.2050 31.desember 2050

Ressursside - musikk

Barn
Tweens
Ungdom
Unge Voksne
 

Musikk er noe mange unge har lyst til å drive med. Å lære det kan være vanskelig uten gode hjelpemidler. På denne siden kan du finne nyttige gratis ressurser for å drive med musikk!

Musikkteori og låtskriving

Musikkterapistudent Helene var i praksis på Forandringshuset Grønland våren 2022. Hun fikk en glimrende idé om å lage et ressurshefte som inneholdt grunnleggende musikkteori som er enkelt forklart og demonstrert. Last ned, og bruk ressursheftet så mye du vil slik at du kan lære deg musikkteori og kreative metoder for låtskriving. Musikk er ikke teori, men teori kan hjelpe for å forstå, lage og utvikle musikk. 

Trykk på link for å last ned pdf.filen!

Musikkteori og låtskriving (1).pdf


Musikkstudio for flere

Under pandemien var det mange studiotilbud som stoppet opp, inkludert vårt. For at unge skulle kunne fortsette å jobbe med musikk hjemmefra søkte Forandringshuset penger av LNU - Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner for å lage 4 filmer som handlet om alt fra hvordan å lage sitt eget hjemmestudio, til hvordan det er å være ung artist i dag. Nedenfor finner du de fire filmene som ble laget av ungdommer og musikkterapeut ved Forandringshuset Grønland, Stig Børre: I denne filmen demonstrerer Nefeli Vivendel ved Forandringshuset Grønland hvordan du enkelt kan rigge ditt eget hjemmestudio! Her får du en praktisk innføring i hva du trenger av utstyr og hvordan du kan sette det opp, samt noen råd på veien! Klikk her for å åpne i YouTube!


I denne filmen demonstrerer Stig Børre ved Forandringshuset Grønland hvordan studioprogrammet Logic Pro fungerer! Her får du en enkel innføring i de ulike funksjonene i Logic Pro, hvordan disse henger sammen, samt noen råd på veien! Klikk her for å åpne i YouTube!I denne filmen demonstrerer Stig Børre ved Forandringshuset Grønland hvordan du enkelt kan spille inn en sang i Logic Pro! Vi får også møte Zigg Gatahe Begt som deler av sine erfaringer fra sin jobb som musikkprodusent, samt Erica Destina som deltar som artist i musikkstudio. I videoen får du en praktisk innføring i hvordan du setter opp et musikkprosjekt, gjør innspilling, miksing og mastring, samt noen råd på veien.  Klikk her for å åpne i YouTube!


I denne filmen får vi et portrett hver av de unge artistene Aubrey Nicole Abreha (Nic Lion) og Erica Destina (Destina) som begge driver med musikk ved Forandringshuset Grønland. De intervjuer hverandre om deres forhold til musikk, hvordan det er å være ung, kvinnelig artist i Norge i dag, og deler et klok og viktig budskap til andre som har en drøm om å drive aktivt med musikk! Klikk her for å åpne i YouTube!

Faktaboks
  • Startdato: 25.oktober 2022
  • Sluttdato: 31.desember 2050
  • Sted: Grønlandsleiret 41
  • Kontakt: Stig Børre Holvik Høydal, tlf. 99390428 mail: stig.borre.hoydal@kfuk-kfum.no
  • Arrangør: Forandringshuset Grønland
  • Lenker:
    Connect 365