Hopp over navigasjon

Forandringshuset Grønland

En artikkel skrevet av David Chico Damslora - programmedarbeider ved Forandringshuset Grønland.

Kaja Knutsen Lunde (20) og Tilde Ødegård Skaane (18) brukte 3 måneder på å planlegge et Ramón-party sammen, på tross av at de bodde flere timer unna hverandre.

Grønland, en sen januarkveld blir Kulturscenen på Forandringshuset Grønland gjort om til et blått og magisk rom i kjent Ramón-stil. Ramóns scenerekvisitter, Ramóns parfyme og andre severdigheter fra Ramóns verden blir båret opp til Kulturscenen. Hva er grunnen til dette? Og hvordan har Ramón fått en så sterk følgerbase som er villig til å lage en hedersfest, kun til han? 

Hvem er Ramón?

Ramon Torres Andresen (26) ble vi først kjent med i TV-programmet "The Stream” i 2016. Etter det skulle denne gutten fra Ski bli en av våre folkekjære artister. I 2020 gikk Ramón viralt for videoen “badeproblem”, og etter det kom hitten “ok jeg lover”. Ramon har en ærlighet i tekstene sine og en nærhet i stemmen, og med utdannelse fra Høyskolen Kristiania har Ramon blitt en topp 50 artist, som så mange liker, og det inkludert Kaja Knutsen Lunde (20) og Tilde Ødegård Skaane(19).

Hvordan Startet vennskapet?

Kaja og Mathilde møttes gjennom «TikTok» hvor Kaja rett og slett spurte om det var noen som skulle på turnéen til Ramón og ville være med i «Snapchat»-gruppe for å samle de med samme interesse og lidenskap for Ramón, og som skal på noen av konsertene på turnéen. En av de som ble med i gruppen var Tilde. De møttes på flere konsertene og bygget opp vennskap ut fra felles interesse rundt Ramón.

Planleggingen

Planleggingen av Ramón Party startet tidlig i oktober, men egentlig var det bare tull, sier Kaja. De satt og kasta idéer til hverandre, og drømmene ble større og større. En dag nevnte de tanken for følgerne sine på “TikTok” og responsen var langt over forventningene! Med det engasjementet fra følgere så jentene seg seg rett og slett nødt til å gjennomføre og få en tullete tanke til og bli virkelighet. Men prosessen var ikke lett, og jentene ga nesten opp, frem til de hørte om Forandringshuset Grønland som ville være med og få idéen deres akkurat sånn som de ønsket! Men motstanden var ikke helt over, for Kaja og Tilde bor flere timer unna hverandre, men alt går om man vil og med flere timer i bil, mye viljestyrke og pågangsmot kom endelig dagen hvor festen var klar.

Festen

Lørdag 27. januar stod alt klart, veggene var pyntet, rekvisitter fra Ramón sine konserter som Tilde og Kaja i forkant hadde lagd og står nå pent på scenen, akkurat sånn som Ramón har det. Endelig er dagen her og endelig skal festen starte, etter nesten fire måneder. Klokken 17:00 åpnet dørene og folk strømmet på, festen var en suksess! Kvelden var fylt med glede, felleskap, musikk og Ramón. Med alt fra Ramón-quiz til Ramón-mat og Ramón-bingo var publikum meget fornøyd, og midt under festen kommer stjernen selv inn! Selveste Ramón trer inn i lokale og ser hva fansen hans har gjort for han! Malena Rafal (16) fra Bergen litt nervøs  synger en egen låt og en tolkning av låta “så klart” av Ramón, for Ramón, og hun traff virkelig riktig! Publikum var litt tårevåte. 

Resultat

Kvelden gikk videre, og som alle ting har dette også en slutt, men kvelden var ingenting annet en suksess! 
Resultatet ble over all forventning.

"Det ble akkurat sånn som vi hadde ønsket oss at det skulle bli. Vi koste oss masse, og det så ut som at alle som var der koste seg. I ettertid av eventet har vi fått mye positive tilbakemeldinger fra både folk som var der og folk som ikke var der. Det er mange som sier at de håper dette er noe som skjer igjen, siden resultatet ble så vellykket så skal vi ikke se bort ifra at dette skjer en gang til i fremtiden", sier kaja og Tilde.

Kvelden var virkelig et sted hvor drømmer ble virkelighet. Mange av deltakerne dro alene på festen og ble møtt med smil og åpenhet, og fikk nye venner og knyttet nye bånd. Fellesskap og troskap ble lagt og selv om drømmer er fantasi, var denne kvelden virkelig en drøm.

David Chico Damslora - programmedarbeider ved Forandringshuset Grønland