Hopp over navigasjon

Krafttak for unge på Holmlia

Forandringshuset på Holmlia har blitt et viktig samlingspunkt for ungdom. Et sted hvor de kan bygge relasjoner, utforske interesser, og vokse i et trygt miljø. 


Tekst og bilder: Levi Jansen


På Holmlia skjer det spennende ting. Forandringshuset, et partnerskap mellom Kirkens Bymisjon, KFUK-KFUM Norge og bydel Søndre Nordstrand, har over flere år dannet en solid grobunn som har gjort det mulig å tilby unge i området det aller beste fritidstilbudet. 

Onsdag 24. januar var politikere, samarbeidspartnere, unge talenter, kjente og ukjente samlet for å feire ungdomstilbudet som har blitt bygget opp over flere år.


"Jeg har hatt en vanskelig ungdomstid. Forandringshuset betyr og har betydd så mye for meg. Jeg har fått muligheter til å stå på scenen utallige ganger og arrangere flere konserter. Men det aller viktigste har vært å ha et trygt sted å gå til og kunne prate med de ansatte i tider det har vært vanskelig å være hjemme" - Camilla Rowe, artist ved Forandringshuset 


Ibrahim Javed delte noen velvalgte ord om sin historie og sitt forhold til Forandringshuset .


Feiringen var mer enn en fest med taler og kaker. Det var også en anerkjennelse av hvilke muligheter som nå finnes for ungdom i bydelen. Understrekingen av dette ble tydelig da unge, up-and-coming artister fra Holmlia gikk opp på scenen og fremførte egenproduserte låter foran publikum.    

- Jeg er så stolt over de dyktige ungdommene våre, som byr på følelser, engasjement og talent på scenen og i publikum. De er fremtiden, og etter i går ser fremtiden enda lysere ut, sier daglig leder ved Forandringshuset Holmlia/Søndre, Linn Evensen. 

gruppebilde på scenaAnsatte og representanter fra styret på Forandringshuset Holmlia/Søndre får en velfortjent hyllest av publikum.

Her er tre grunner til å feire:

1. Etter skolen: Forandringshuset Holmlia har blitt et pulserende samlingspunkt spekket av ungdomskultur. Forandringshuset gir ungdom et sted å gå etter skoletid, hvor de kan bygge trygge relasjoner, nyte god mat, og drive med aktiviteter de selv har lyst til.

2. Unge talenter: Ungdommene som kommer til Forandringshuset får muligheten til å ta sine interesser til neste nivå, enten det er innen kunst, matlaging, eller noe helt annet. Her blir de sett og hørt for hvem de er.

3. Samarbeidet skaper muligheter: Synergiene er utrolig gode mellom bydelen, Forandringshuset og Kirkens Bymisjon. Gjennom et solid partnerskap kan vi tilby et bedre og bredere fritidstilbud og jobbmuligheter for unge.


Byråd for byutvikling, James Stowe Lorentzen, var til stede og sa dette om feiringen og fremtidsplanene for bydelen:

- I utviklingen av Forandringshuset Søndre har det gode samarbeidet mellom ideelle organisasjoner og kommunen vært en suksessfaktor. Som vi fikk se og høre under markeringen, har tilbudet betydd mye for folk i bydelen. Selv om den første prosjektperioden nå er over, fortsetter vi å støtte Forandringshuset. Gjennom områdesatsingen i Oslo sør bidrar vi med 1,1 millioner kroner til å teste ut et meråpent-tilbud, der Forandringshuset vil holde åpent for ungdom lørdagskvelder og søndager. Jeg gleder meg til å høre om hvordan det blir mottatt, sier Lorentzen.