Hopp over navigasjon

Samarbeidet mellom Parkteatret i Oslo og Forandringshuset er i gang

PARKTEATRET i oslo X FORANDRINGSHUSET

Tirsdag 14. juni brakte det løs på Parkteatret! Konserten “Få det på!” er produsert av ungdommene selv i tett samarbeid Forandringshuset og Parkteatret. 


Alle foto: Farhad SoufiBåde Parkteatret og Forandringshuset har et engasjement for unges deltakelse i Oslos kulturliv. Aktørene håper at dette samarbeidet kan bidra til at flere unge får mulighet til å teste å stå både på og bak scenen. 

Ungdommene som er med er engasjerte i musikk og konserter på Forandringshuset Oslo og er del av det første mentorprogrammet sammen med Parkteatret. Mentorene er produsenter, teknisk ansvarlig mm. på Parkteatret. Ungdommene skal få veiledning fra mentorene under gjennomføringen av arrangement på Forandringshusene  i tillegg til å innblikk i Parkteaterets konsertvirksomhet. 


Ungdommene tar ledelse

På line upen for "Få det på!" var det egenproduserte låter fra musikkstudio på Forandringshuset Grønland, Holmlia og Ellingsrud. Nye samarbeid mellom artistene ble også initiert. Publikum var med og skapte god stemning sammen med DJ og kveldens host. Konserten har engasjert! To dager etterpå var en gruppe ungdom allerede i gang med å planlegge høstens konserter på Forandringshuset Holmlia.  Nå skal ungdommene som ønsker danne grupper på hvert Forandringshus i Oslo som tar ansvar for å lage konserter i løpet av høsten. Parkteatret vil være mentorer i veien videre for ungdommene, og legge til rette for at de kan være med på produksjoner på Parkteatret og bli enda bedre kjent med alt som skal til for å gjennomføre en produksjon. 


“Vi vil skape en plattform med muligheter, kunnskap og inspirasjon for unge. Her skal unge møte den profesjonelle kulturbransjen av og på scenen. Unge talenter skal få muligheten til å ta sin interesse for konsertproduksjon til et profesjonelt nivå på Parkteatret og på Forandringshusene. Det er så mange oppgaver som skal løses når en lager en konsert, her er det mye gøy å lære og vi tror at alle kan finne noe de ønsker å fordype seg i ” forteller Ingrid Elise Sigmundstad, virksomhetsleder for Forandringshuset Oslo og Bærum.Samarbeidet ble kickstartet med konsert på Parkteatret tirsdag 14. juni! 
Sjekk ut konserten her!