Hopp over navigasjon

Gamle Munch Kaffebar åpnet på seks uker

- Da jeg startet på dette prosjektet fantes det ingenting annet et kjøleskap, oppvaskmaskin og en bardisk. Det føles nesten mirakuløst at vi har åpnet en kaffebar på seks uker!


Tekst: Madelene Angelica Wiklund og Levi Jansen
Foto: Levi Jansen


Gamle Munch Kaffebar finner du midt i mellom Tøyenparken og Botanisk hage, i det gamle museumsbygget. Med god hjelp fra samarbeidspartnere, Forandringshuset, sosiale entreprenører og naboer har dørene åpnet på kort tid.  Madelene Angelica Wiklund i Forandringshuset drifter kaffebaren. Her skal hun jobbe sammen med et team som per nå består av tre ungdommer.

 - Da jeg startet på dette prosjektet fantes det ingenting annet et kjøleskap, oppvaskmaskin og en bardisk. Det føles nesten mirakuløst at vi har åpnet en kaffebar på seks uker. Vi klarer ikke ta det helt innover oss enda,  sier hun. 

Åpningstidene vil være onsdag til fredag fra 10-16, og lørdag til søndag 12-17 med forbehold. Cateringforespørslene er mange og  kontrakten med Triennalen ut oktober gjør at de må tilpasse seg i denne perioden. Men jo flere ungdommer som blir med på laget, jo lenger vil muligheten være for å ha åpent i løpet av høsten. Budskapet er klart: spre ordet, og muligheten for jobb via UNGJobb er stor.

Foto av kafélokale med gjesterGodt oppmøte i kaféen på formiddagen.

Sammen med tre flotte ungdommer ansatt via UNG jobb skal Madelene drifte denne nabolagskafeen. Hun håper det blir et skikkelig fint tilskudd for både ungdommer og nærområdet. 

- Her lærer dem alt om hva det innebærer å jobbe i kafè, samt jobbe med spesialkaffe fra Fuglen. De ble sendt på ett teoretisk og ett praktisk kurs om kaffebrygging og baristakunst - og nå jobber dem bak disken og serverer kunder allerede, jeg er så stolt! 


- Hyggelig, sosialt og lærerikt

Marlene Martin Bjørnsgaard er én av de tre ungdommene som jobber i kafeen. Tidligere har hun undervist i både språk og dans, så kafébransjen er helt nytt for henne. 

- Veldig glad for å ha denne jobben, det er en god start i serviceyrket. Jeg vil beskrive det som hyggelig, sosialt og lærerikt. Jobben er aktiv og jeg sitter ikke så mye stille, og jeg får treffe folk. Det trives jeg godt med!

På sikt skal dette være et sted man kan bli kjent, unge kan arrangere eventer, henge og være sammen. Dette skal være ungdommenes sted først og fremst, men folk i alle aldre er selvfølgelig velkommen! Fra 1. november vil kafeen få nye åpningstider som gjelder ut året.  


Gamle Munch kaffebar søker blide og serviceinnstilte i alle aldre til å være frivillig i kafeen. Vil du eller kjenner du noen som vil være med i et inspirerende og lærerikt team? Er du på jakt etter et sted å være frivillig hvor du får opplæring og attest i kafédrift? 

Les mer her.