Hopp over navigasjon

Frivillighet

Har du tid og lyst til å være frivillig? På Forandringshuset Grønland har vi mange engasjerte frivillige som hjelper til med alt fra praktiske oppgaver som matlaging, til hjelp på åpen møteplass, gruppeledere på United Sisters, og til å være med i aktiviteter som musikkstudio, Jam, konsertproduksjon, preprod, osv.

Ta gjerne kontakt med programkoordinator og musikkterapeut Stig Børre Holvik Høydal (mail: stig.borre.hoydal@kfuk-kfum.no for din interesse for å være frivillig hos oss!

Aktuelle oppdrag:

Vi har for tiden ingen aktuelle behov, men hos oss skjer ting raskt! Ta gjerne kontakt uansett!

Vil du lese deg litt opp om frivillighet, så les gjerne teksten nedenfor som er hentet fra frivillig.no. Frivillig.no er en digital oppslagstavle for frivillige oppdrag, og drives av de frivillige organisasjonene selv gjennom Frivillighet Norge. Vi lyser ut oppdrag på Frivillig.no ved behov.

Er du nysgjerrig på dette med å bli frivillig, men er usikker på om det er noe for deg? Er du usikker på hva det betyr? Her kan du kanskje finne svar på det du lurer på! Og hvis ikke, så ta gjerne kontakt med oss, så svarer vi så godt vi kan! Vi syns ikke du burde noe som helst, og at du selv vet hva du har tid og lyst til å gjøre. Men skulle du ha lyst på nye gode venner, noe å gjøre som virkelig gir mening i hverdagen, en følelse av å være med på noe viktig og utløp for et engasjement? Frivillighet handler om å skape en en forskjell, både for andre og for deg selv. Prøv det.. hvis du vil! Å gjøre noe for andre, gjør noe med deg!

Hva er frivillig innsats?

Det å være frivillig betyr at man gjør en innsats uten å få betalt for det. Å være frivillig betyr å gjøre noe for andre, å gjøre noe for samfunnet, å gjøre noe for miljøet eller å gjøre noe rett og slett fordi det er gøy! Dette kan være oppgaver som ikke blir gjort av andre hvis ikke de frivillige stiller opp, det kan være oppgaver de frivillige gjør fordi de selv har lyst, og det kan være oppgaver som gjør at landet vårt blir bedre å bo i for flere. Det er mange måter å være frivillig på! I Norge er det veldig vanlig at folk stiller opp og gjør en frivillig innsats for en organisasjon, et lag, en forening etter på et arrangement. Faktisk er som regel over 60 % av de voksne frivillig en eller flere ganger i løpet av året. I Norge er det vanlig at det er frivillige organisasjoner som styrer disse oppgavene, og at de frivillige finner en organisasjon de har lyst å være frivillig for. Du kan lese mer om hvordan det er å være frivillig her!

Hvorfor engasjere seg?

Når de som melder seg som frivillige blir spurt om hvorfor de vil være frivillige, svarer flest at de vil gjøre noe for andre, vil gjøre noe i sitt nærmiljø eller at de har lyst å bli kjent med nye mennesker. Det å være frivillig gir en god følelse fordi man ofte hjelper til slik at flere får det bedre, morsommere eller bare fordi man gjør det sammen med andre.

Blir du frivillig i en organisasjon vil du møte andre engasjerte som er opptatt av de samme tingene som deg. Da vil du helt sikkert lære mye nytt, få være med å påvirke hva organisasjonen driver med og kunne få nye venner eller lære noe nytt. Frivillige organisasjoner skal være trygge og gode møteplasser for alle og de er opptatt av å behandle de frivillige godt.